96 5820 001 - Plaza Mayor, nº 1 03409 La Canyada, Alacant canyada@canyada.es

Acte Sacramental dels Reis Mags

Festes d’interès turístic

Acte Sacramental dels Reis Mags de Cañada és una escenificació realitzada a manera del teatre medieval, tant en escenaris fixos com en mòbils en diferents punts del municipi, que representa l’adoració dels Reis Mags al nen Jesús i la matança dels innocents portada a terme per Herodes. El seu origen està comprès entre 1785 i 1797. Des de 1964, l’Acte Sacramental dels Reis Mags s’escenifica en dos dies, el 6 i el 7 de gener.

Gener 6
La jornada comença a les 9.30 hores, quan la Banda de Música realitza una cercavila per portar els assistents al paratge de “El Pinaret”, punt en el qual es troben els tres Reis Mags després de seguir des de diferents llocs a una gran estrella. Després de conversar es dirigeixen al Palau d’Herodes, aconseguint aquest el compromís dels Reis Mags d’informar-lo del lloc del naixement de Jesús, totalment aliens a les seves veritables intencions. L’última escena del dia representa la trobada dels Reis Mags amb Jesús a la Plaça Major. Després de realitzar les seves ofrenes i ser avisats per un àngel de les cruels intencions d’Herodes, Ses Majestats tornen als seus països sense avisarsle. Per això, Herodes envia les seves tropes a la recerca de la família.

Gener 7
En aquest dia es representa la fugida a Egipte en els voltants del Santuari de la Mare de Déu del Carme, on es troben uns bandolers que, sota la influència del seu capità Dimas, acompanyen a la família malgrat les primeres intencions
d’assassinar el nadó. Tot seguit té lloc una graciosa escena en què els pastors Jusepe i Rebeca són interrogats per soldats d’Herodes. En no trobar el Messies, Herodes ordena la Matança dels Innocents al mateix Palau, assassinant al seu propi fill, el que provoca els retrets de Raquel, el penediment d’Herodes i la fi de la representació.

PROGRAMA D’ACTES FESTES REIS MAGS CAÑADA 2019