96 5820 001 - Plaza Mayor, nº 1 03409 La Canyada, Alacant canyada@canyada.es

Ruta de la Calera (SL-CV 76)

Aquest recorregut comença al Santuari de la Mare de Déu del Carme, envoltat del paratge en què va estar assentada l’antiga alqueria de Benisamaio, nucli original Cañada. El camí transcorre per la muntanya Sanmayor, passant per la Creueta. Caminant cap a ponent s’arriba a l’Altet de les Salves, on segons la tradició els caminants resaven 1 salvi a la seua patrona la Mare de Déu de Gràcia invocant la seva protecció en veure el Castell de Biar al monticle de pedres existent.
En travessar els Bancals del Marquès s’aprecien les restes dels murs de contenció fabricats de maçoneria i amb la tradicional tècnica de pedra en sec. Després de passar el Portixol (o la Calera) i recórrer el Camí de Rafael el Xato i arribar al Racó de Bellod, el caminant remunta fins al Cabeço de la Mina, una antiga mina de plata dels segles XVI i XVII. Des d’aquest punt es pot gaudir d’unes magnífiques vistes per arribar, finalment, al Santuari de Nostra Senyora del Carme.

Punts d’interès: Ermita del Carme, la Creueta, Altet de les Salves, Micro reserva de flora (Casa Refugi), paratge de la Calera.

Recorregut: 7,50 quilòmetres. Durada màxima de
tota la ruta: 180 minuts.

Dificultat: Baixa.