96 5820 001 - Plaza Mayor, nº 1 03409 La Canyada, Alacant canyada@canyada.es

Cycle tourism The strengths of the Xixarra

Aquesta ruta recorre les fortaleses que els àrabs van crear per reforçar les seves fronteres, envoltant les poblacions i controlant les vies de comunicació estratègiques. D’aquesta manera i seguint el camí del popular “Xixarra”, el ferrocarril de via estreta que unia Yecla-Villena-Alcoi i que va desaparèixer a inicis dels setanta, s’arriba a Biar, Beneixama i Camp de Mirra. A més de l’arquitectura d’aquests municipis, els ciclistes perceben en el seu recorregut el canvi esdevingut en les poblacions de l’agricultura tradicional a l’agricultura moderna. Així, les vareadoras mecàniques alternen en els camps d’oliveres amb els agricultors que encara branden els seus pals, mentre a les vinyes, els vells ceps en vas, són substituïdes per les noves plantacions emparrades que ja cobreixen tota la plana entre el Camp de Mirra, la Canyada i Villena.

Punts d’interès: Nucli històric de Biar, Castell de Biar, Antiga Estació de tren de Beneixama, Molí de Lluna, Església de Sant Vicent Ferrer de l’Salse, Safareig del Camp de Mirra, Villena.

Recorregut: 36,08 kilómetros.Tipo de terreny: 27,39 quilòmetres d’asfalt i 8,69 quilòmetres de terra. Desnivell: 200 metres.

Dificultat: Baixa.